Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια ψυχοεκπαίδευσης του «Καρέλλειου»

Ολοκληρώθηκε ο σεμιναριακός κύκλος ψυχοεκπαίδευσης που διοργάνωσε το «Καρέλλειο» Μονάδα Alzheimer της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ». Τα σεμινάρια είχαν ως στόχο να ενημερώσουν τους φροντιστές των ατόμων με άνοια για θέματα σχετικά με τη νόσο, όπως η μνήμη και οι διαταραχές της, τα συμπτώματα και η εξέλιξη της, φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, πρακτικά θέματα για την καθημερινή φροντίδα ασθενών, φυσικοθεραπεία και νοσηλευτική φροντίδα, νομικά και κοινωνικά θέματα.

Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στη διαχείριση του ψυχικού φορτίου που προκαλεί στην οικογένεια η νόσος. Οι φροντιστές που παίρνουν μέρος στα σεμινάρια ψυχοεκπαίδευσης καταρτίζονται ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον ασθενή τους, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους με άλλους φροντιστές.

Τα σεμινάρια διεξήχθησαν στο χώρο της Μονάδας, αποτελούνταν από τρεις δίωρες συναντήσεις, μία κάθε εβδομάδα ενώ στο τέλος του κύκλου των σεμιναρίων δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.