Οι καλλιτέχνες του Εθνικού Θεάτρου στο «Καρέλλειο»

Μια ξεχωριστή παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επωφελούμενοι του «Καρέλλειου»- Μονάδα Alzheimer. Το προσωπικό και οι ένοικοι του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» υποδέχτηκαν θερμά τους καλλιτέχνες του Εθνικού Θεάτρου  που επισκέφτηκαν για δεύτερη φορά την Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων.

Η Ιφιγένεια Γρίβα, ο Ηλίας Κουνέλας, ο Παναγιώτης Ιωσηφίδης και η Σοφία Κουνέλα, μέλη της ομάδας «Επισκεπτήριο» του Εθνικού Θεάτρου, χαρίζουν χαμόγελα και ελπίδα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Με όχημα την παγκόσμια διαχρονική λογοτεχνία, τον «λυτρωτικό» θεατρικό και ποιητικό λόγο, οι ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου επισκέπτονται κάθε φορά νοσοκομεία, μονάδες ψυχικής υγείας ή μεμονωμένους ασθενείς. Από μια λίστα με προτεινόμενα έργα, οι ασθενείς επιλέγουν εκείνο που τους ενδιαφέρει και το έργο ζωντανεύει επιτόπου μπροστά στα μάτια τους, με τα πιο απλά και αυθεντικά μέσα που μπορεί να διαθέτει ένας ηθοποιός: το σώμα και τη φωνή του.

Οι καλλιτέχνες, που έχουν δώσει πάνω από 600 παραστάσεις, προσφέροντας ένα έργο υψηλής κοινωνικής ευθύνης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη την τέχνη και την επικοινωνία, αλλά που λόγοι υγείας δεν τους το επιτρέπουν, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί με τους επωφελούμενους, προσφέροντάς τους ένα ξέγνοιαστο και μελωδικό απόγευμα.