Μονοήμερη εκδρομή κοινωνικοποίησης για τους επωφελούμενους του «Καρέλλειου»

Με στόχο τη διαρκή βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης αλλά και τον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής των επωφελούμενων του «Καρέλλειου» -Μονάδα Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων στα Δερβενοχώρια.

Η Ιερά Μονή των Αγίων Νηπίων ιδρύθηκε το έτος 2000 με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Νηπίων που θανατώθηκαν από τον Ηρώδη κατά τους χρόνους της γεννήσεως του Χριστού. Οι επωφελούμενοι του «Καρέλλειου» ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής, είχαν την ευκαιρία να προσευχηθούν και να θαυμάσουν την καταπράσινη τοποθεσία, ενώ στη συνέχεια τους προσφέρθηκε κέρασμα.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία εντάσσεται στις δράσεις κοινωνικοποίησης των επωφελούμενων της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», είχε πολύ θετικό αντίκτυπο στη διάθεσή τους, βελτίωσε την εν γένει ψυχοσυναισθηματική τους εικόνα ενώ συνέβαλε και στην ενίσχυση του θρησκευτικού τους πνεύματος.