Με την ανώτατη διάκριση τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον Φ. Καραβία της Eurobank

Με την ανώτατη διάκρισή της, το μετάλλιο Α’ τάξεως του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τίμησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το φιλανθρωπικό του έργο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία. Η απονομή έγινε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ σε ειδική τελετή στην αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στην ομιλία του κατά την τελετή απονομής, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο εκτεταμένοκοινωνικό έργο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», του Οργανισμού αρωγής και αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότισυνέβαλε όχι μόνον στην ανακούφιση και υποστήριξη μεγάλου αριθμού πληττομένων, αλλάκαι στη διατήρηση της ενότητας του έθνους. Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»έφθασε να παρέχει έως και 53.000 γεύματα ημερησίως σε οικονομικά ασθενείς και ότι κάτιτέτοιο κατέστη δυνατό χάρη στη συγκινητική συμβολή ατόμων, αλλά και στην σημαντικήσυνεισφορά οργανισμών, σημειώνοντας την επί σειρά ετών υποστήριξη που παρείχε η Eurobankγια την προσφορά Γευμάτων Αγάπης από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε μαθητές σχολείων.

Ο κ. Καραβίας, αφού υπενθύμισε την εξαιρετική προσωπική συμβολή του Αρχιεπισκόπου στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, εξέφρασε την συγκίνηση και τις ευχαριστίες του για τηνιδιαίτερη τιμή της διάκρισης. «Τιμή», όπως είπε, η οποία πέρα από το πρόσωπό του «αντανακλά στο σύνολο των εργαζομένων και των στελεχών της Τράπεζας», καθώς «οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες έχουν πάντοτε συλλογικό χαρακτήρα». Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι μέτοχοι της Eurobank πιστεύουν, ανέφερε ο κ. Καραβίας, ότι, πέραν της στήριξης της οικονομίας, μέρος της αξίας που δημιουργεί η Τράπεζα πρέπει να επιστρέφεται στην κοινωνία μέσω δράσεων κοινωνικής ευθύνης. «Κοινός παρονομαστής των δράσεων που έχουμε αναλάβει είναι το ενδιαφέρον για τη νέα γενιά» και αυτό αποτυπώνεται στις πρωτοβουλίες της Τράπεζας στην παιδεία, τη νεανική επιχειρηματικότητα, τον αθλητισμό, την πρόνοια και την αλληλεγγύη. Στο πεδίο της κοινωνικής αντίληψης, κορυφαία θέση κατέχει η συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, υπογραμμίζοντας ότι δόθηκε η ευκαιρία και στους εργαζομένους αλλά και σε πελάτες της Τράπεζας να συμβάλουν και εκείνοι, πέρα από τη συνεισφορά του Οργανισμού, στα Γεύματα Αγάπης. Ο κ. Καραβίας ευχήθηκε, τέλος, να υπάρξει και στο μέλλον συνέχεια στηνσυνεργασία μεταξύ της Eurobank και της Αρχιεπισκοπής για την υποστήριξη τουφιλανθρωπικού της έργου.