Μεγάλη Συγκέντρωση Φαρμάκων από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τον ΣΚΑΙ σε Περιστέρι, Βύρωνα και Κηφισιά

Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου που προσήλθε και σήμερα στις πλατείες κατά συρροή για να προσφέρει φάρμακα στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι μαζί Μπορούμε και στην Υγεία» που διοργανώνουν όλο το καλοκαίρι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τον τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-14:00, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφάλιστους πολίτες. Με 223 εθελοντές γιατρούς 28 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, αποτελεί πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες. Περισσότεροι από 3000 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί στους έξι μήνες λειτουργίας του, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φάρμακα.

«Κάνουμε ένα συνεχή αγώνα για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, των συνανθρώπων μας που λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, βρέθηκαν σε ένα ασφαλιστικό κενό, χωρίς οποιαδήποτε πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα. Ευχαριστούμε τον ΣΚΑΙ που είναι αρωγός στον αγώνα μας, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου τα απαραίτητα φάρμακα και τις χρόνιες αγωγές των ανασφάλιστων συμπολιτών μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επισκέφθηκε και τις τρεις πλατείες συλλογής φαρμάκων.

Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου ο Δήμαρχος Περιστερίου κος Ανδρέας Παχατουρίδης και η Αντιδήμαρχος κα Κορόγιαννη, στην Πλατεία Αγ. Λαζάρου του Βύρωνα ο Δήμαρχος Βύρωνα κος Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αντιδήμαρχος κος Γώγος, και στο Εμπορικό Κέντρο Κηφισιάς ο Δήμαρχος κος Νίκος Χιωτάκης και ο Αντιδήμαρχος κος Ξυπολιτάς.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εκπροσώπησαν εκ της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών η υπεύθυνη εθελόντρια διοικητικής στήριξης, κα Χαρίκλεια Αλεξάκη, οι εθελόντριες γιατροί κα Γεωργιάδη Νταϊάννα-πνευμονολόγος, εντατικολόγος και η κα Μελιάδου Ελένη-παιδίατρος, καθώς και η υπεύθυνη των εθελοντών γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Δουλιανάκη Ελένη.

Τον ΣΚΑΙ εκπροσώπησαν από τη δημοσιογραφική ζώνη ο κος Νίκος Παπαχρήστου, ο κος Γιώργος Κεραμιτζόγλου και ο κος Πέτρος Κιρκιλής καθώς και οι κκ Ράνια Κοκκινου και Χριστίνα Τσούμα.

Τη συλλογή των φαρμάκων ακολούθησε η μεταφορά τους από εθελοντές και εργαζομένους των Δήμων και η παραλαβή τους από εθελοντές γιατρούς στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση των ωφέλιμων φαρμάκων.