Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην καρδιά του καλοκαιριού σε Μαρκόπουλο, Ραφήνα και Καλύβια για το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση του κόσμου, ολοκληρώθηκε η συλλογή φαρμάκων σε Μαρκόπουλο, Ραφήνα και Καλύβια για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012. Αυτή η πρωτοβουλία ανθρωπισμού και αλληλεγγύης υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι μαζί Μπορούμε και στην Υγεία» από Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκινητικά μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και την τελευταία μέρα της δράσης που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Δημάρχων Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, Σαρωνικού και Ραφήνας-Πικερμίου.

Τη συλλογή των φαρμάκων ακολούθησε η μεταφορά 34 μεγάλων σάκων και η παραλαβή τους από εθελοντές στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση των ωφέλιμων φαρμάκων.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Φιλανθρωπικό της Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ, λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες.

Περισσότεροι από 3.500 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί στους έξι μήνες λειτουργίας τους, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φάρμακα. Με 228 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, λειτουργεί ως πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες.

«Κάνουμε έναν συνεχή αγώνα για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, των συνανθρώπων μας που λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, βρέθηκαν σε ένα ασφαλιστικό κενό, χωρίς οποιαδήποτε πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα. Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που μας δηλώνουν καθημερινά την αγάπη τους για το συνάνθρωπο. Είναι εδώ μαζί μας για να μας θυμίσουν ότι υπάρχει και αυτή η Ελλάδα. Ευχαριστούμε όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλες τις Μητροπόλεις που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψή του στις τρεις πλατείες των δήμων της ανατολικής Αττικής.

Τη δράση στήριξαν στη Ραφήνα ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γεώργιος Χριστόπουλος, ο Δήμαρχος Μαρκόπουλου-Μεσογαίας Σωτήριος Μεθενίτης και ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. Επίσης, στα Καλύβια ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή των στελεχών του Δήμου από τις κοινωνικής υπηρεσίες «Βοήθεια στο Σπίτι», στο Μαρκόπουλο η συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Αντιδημάρχου Μ. Κιμπιζή και στη Ραφήνα η συμμετοχή πολλών Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων καθώς και εθελοντών των Δήμων.

Τον ΣΚΑΙ εκπροσώπησαν η κα Δώρα Γιαννακάκη, η κα Λιάνα Θάνου, ο κος Γιώργος Κεραμιτζόγλου, ο κος Πέτρος Κιρκιλής καθώς και η κα Αντιγόνη Παφίλη.

Αγωνιζόμαστε για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου τα απαραίτητα φάρμακα και τις χρόνιες αγωγές των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί, δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.