Μαγική βραδιά στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης

Μία μαγική βραδιά – κατά γενική ομολογία – που ξεχείλιζε από πάθος, εικόνες, χρώματα και συναισθήματα, έζησαν στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα εκατοντάδες Αθηναίοι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 30 Ιουνίου.
Κάτω από την Ακρόπολη και υπό το φως των αστεριών  η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα  που λειτουργεί υπό την αιγίδα  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπό τη διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου,  και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πραγματοποίησε μία εκπληκτική μουσική περιήγηση με έργα των Mοτσαρτ, Τσαικοφσκι, Μπαχ, Σκαλκώτα κ.α. αποσπώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτηματα του κοινού.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Διευθυντής της  «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος.

Η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα “Νίνα Πατρικίδου” , είναι μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-20 ετών, χωρίς την σύμπραξη δασκάλων ή επαγγελματιών, και οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ.

Η  εκδήλωση πραγματοποιηθηκε απο τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολη» και το ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ήταν η πρώτη από μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων της «Αποστολής», που σκοπό έχουν να κάνουν τις καλοκαιρινές βραδιές, ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες για τους Αθηναίους.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τα μέλη της ορχήστρας και ευχήθηκε να έχουν δύναμη να συνεχίζουν το έργο τους.