Η Ομάδα Θεάτρου 711 και το πρόγραμμα Θάλλω στο «Καρέλλειο»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του «Καρέλλειου» με την Ομάδα Θεάτρου «711 (seveneleven)» υλοποιήθηκε στη Δομή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» το πρόγραμμα «Θάλλω». Στο πλαίσιο της ιδρυτικής δωρεάς που έχει λάβει η Ομάδα Θεάτρου «711» από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι εθελοντές του «Θάλλω» επισκέφτηκαν για άλλη μια φορά το «Καρέλλειο» προκείμενου να κρατήσουν ευχάριστη παρέα στους επωφελούμενους της Ολοκληρωμένης Μονάδας Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βασίζεται στην ενεργητική συμμετοχή των επωφελούμενων και ενθαρρύνει την δημιουργικότητα μέσα από την τέχνη. Παράλληλα, πραγματοποιούνται και άλλες δραστηριότητες όπως ακρόαση μουσικής και τραγούδι, επιτραπέζια παιχνίδια, εκτενείς συζητήσεις σε θέματα που επιλέγουν οι ίδιοι, παιχνίδια ρόλων, κοινωνικές ιστορίες με σκοπό οι επωφελούμενοι να εμπλέκονται ενεργά στη διαδικασία. Το συγκεκριμένο ψυχαγωγικό μοντέλο ενεργοποιεί και προκαλεί έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις, απομακρύνει την σκέψη από τον πόνο, μειώνει το στρες, διεγείρει την αυτοσυγκέντρωση και βοηθά τη μνήμη, δύο από τις πιο βασικές νοητικές λειτουργίες.

Τον συντονισμό του προγράμματος ανέλαβε ο Κοινωνικός Λειτουργός της Μονάδας, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στις νέες τεχνικές του προγράμματος.