Κοινωνικό Παντοπωλείο Μοσχάτου – Tαύρου

To Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2011. Λειτουργεί καθημερινά από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ., παρέχοντας κάθε μήνα είδη τροφίμων, ένδυσης, υπόδησης και οικιακού εξοπλισμού σε 200 ευαίσθητες κοινωνικά οικογένειες που απειλούνται από τη φτώχεια.

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στεγάζεται στην πλατεία Αττάλειας, στην οδό Αθανασίου Διάκου 1, στον Ταύρο, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου που έχει παραχωρηθεί στην «Αποστολή».

Διεύθυνση Επικοινωνίας: Πλ. Αττάλειας, οδός Αθανασίου Διάκου 1, Ταύρος

Τηλ.: 210 3476502

Στη σημερινή εποχή όπου η φτώχεια μαστίζει την κοινωνία, τα εισοδήματα των ανθρώπων συρρικνώνονται και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι εμφανής, η παρουσία της πολιτείας δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη καθίσταται αναγκαία. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι και η εκκλησία βοηθώντας με πολλούς τρόπους.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας για την καταπολέμηση της φτώχειας και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ο Δήμος Μοσχάτου -Ταύρου και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποφάσισαν από κοινού τη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Αποστολή Αγάπης, Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου».

To Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» στο Δήμο Μοσχάτου –Ταύρου εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2011. Λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη επί οκταώρου βάσεως, δηλαδή από τις 9 π.μ. ως και τις 5 μ.μ., προκειμένου να καλύψει βασικές ανάγκες επιβίωσης 200 οικογενειών (απόρων, πολυτέκνων, μονογονεϊκών με ανήλικα παιδιά, μοναχικών ανθρώπων κ.ά.).

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στεγάζεται στην πλατεία Αττάλειας, στην οδό Αθανασίου Διάκου αρ. 1, στον Ταύρο, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου που έχει παραχωρηθεί στην «Αποστολή».

Στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» παρέχονται τυποποιημένα είδη διατροφής όπως λάδι, γάλα, ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες, αλεύρι καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής. Τα προϊόντα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» παρέχονται στους δικαιούχους δωρεάν καλύπτοντας συνολικά διακόσιους οικογένειες του Δήμου Μοσχάτου –Ταύρου.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που είναι η εντοπιότητα, η οικογενειακή κατάσταση, η επαγγελματική και οικονομική κατάσταση. Δικαιούχοι είναι μόνο οι δημότες-κάτοικοι του δήμου Μοσχάτου -Ταύρου.

Για την εγγραφή των δικαιούχων στο πρόγραμμα απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά τα οποία υποβάλλονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

  • Αίτηση του ενδιαφερομένου.
  • Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  • Αποδεικτικό ότι ο δικαιούχος είναι κάτοικος ή δημότης του Δήμου Μοσχάτο Ταύρου (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή μισθωτήριο κατοικίας).
  • Πρόσφατο Εκκαθαριστικό της Εφορίας.
  • Τα Έντυπα Ε1, Ε2 και Ε9 της φορολογικής δηλώσεως ή βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ, ότι ο δικαιούχος δεν έχει η υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση.
  • Έκθεση Κοινωνικής Έρευνας από τις κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, σύμφωνα με το ειδικό έντυπο της κοινωνικής υπηρεσίας.
  • Για άτομα με προβλήματα υγείας γνωμάτευση ή πιστοποιητικό από Δημόσιο Νοσοκομείο.