Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις

Ημερίδα με σκοπό την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων διοργάνωσε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με την συνδρομή του International Orthodox Christian Charities (IOCC) και του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ).

Οι 26 μικρές επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν  φέτος από το πρόγραμμα της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με τον IOCC- Give for Greece V, έχουν συσταθεί από επιχειρηματίες που η οικονομική κρίση ήταν το κίνητρο για την έναρξη της δραστηριότητας τους, είτε αναβιώνοντας παλιές οικογενειακές επιχειρήσεις με σύγχρονες τεχνικές, είτε εκσυγχρονίζοντας εγκαταλελειμμένες καλλιέργειες με καινοτόμες δραστηριότητες.

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των επιχειρήσεων και για επαγγελματική καθοδήγηση, συνεργάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με το ΚΕΜΕΛ, όπου έμπειρα στελέχη του βοηθούν τους νέους αλλά και παλαιότερους επιχειρηματίες να δώσουν λύσεις σε προβλήματα των επιχειρήσεων τους.

Στην συγκεκριμένη ημερίδα, παρουσιάστηκε η δραστηριότητα κάθε επιχείρησης ξεχωριστά, τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην σύγχρονη ελληνική αγορά και οικονομία. Οι μέντορες του ΚΕΜΕΛ, που αναλαμβάνουν εθελοντικά την επαγγελματική καθοδήγηση 10 νέων επιχειρηματιών, ανέλυσαν, με απλό και κατανοητό τρόπο, τα βήματα και τις προτεραιότητες που κάθε επιχείρηση πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

Στη συνέχεια, οι μέντορες παρουσίασαν στους συμμετέχοντες τις βασικές αρχές δημιουργίας του επιχειρηματικού τους μοντέλου και τις μεθόδους προώθησης των προϊόντων τους, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί μόνο την αρχή της συνεργασίας μεταξύ μεντόρων και  επιχειρήσεων, καθώς θα συνεχιστεί για ακόμη πέντε μήνες με επιτόπιες επισκέψεις των μεντόρων στις επιχειρήσεις, ώστε να υπάρχει στενή παρακολούθηση και καθοδήγηση με σκοπό την εξέλιξη και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης.

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση Επιχειρήσεων», που χρηματοδοτείται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον IOCC, έχει ως στόχο να παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για την σύσταση μιας υγιούς επιχείρησης στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον αγρο-διατροφικό τομέα, τη μεταποίηση και τις  πολιτιστικές δημιουργίες.

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, μίλησε για το πρόγραμμα, τονίζοντας ότι: «Στόχος της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», μέσω της συνεργασίας μας με τον IOCC, είναι η ενίσχυση δράσεων που βοηθούν τους ανθρώπους να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματικότητα προς όφελος των ίδιων, των οικογενειών τους και της κοινωνίας ευρύτερα. Σ’ αυτό συμβάλλει καθοριστικά και η συνεργασία μας με το ΚΕΜΕΛ».

Το 2017, όλες οι επιχειρήσεις είχαν θετικά αποτελέσματα. Η κάθε επιχείρηση ενισχύθηκε, τον περασμένο χρόνο, μέσω δωρεάς σε εξοπλισμό, σε άυλες υπηρεσίες και mentoring και στο τέλος του προγράμματος παρουσίασε την εμπειρία της, δίνοντας έμφαση στην προστιθέμενη αξία που είχε η συνεργασία της με το μέντορα για τη μέγιστη αξιοποίηση της δωρεάς και τον καθορισμό των προτεραιοτήτων της επιχείρησης.

Συνολικά φέτος, το πρόγραμμα «Ενίσχυση Επιχειρήσεων» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» θα χρηματοδοτήσει 26 επιχειρήσεις με την παροχή αναγκαίου για τη λειτουργία τους παραγωγικού εξοπλισμού και την υποστήριξη μέσω υπηρεσιών πιστοποίησης, εκπαίδευσης, δημιουργίας εταιρικής ταυτότητας και μάρκετινγκ και οι 10 εξ αυτών θα λάβουν επιπλέον βοήθεια mentoring – επαγγελματικής καθοδήγησης για πέντε μήνες.