Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο IOCC στηρίζουν 11 νέες επιχειρήσεις μέσω mentoring

Στα κεντρικά γραφεία της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» καλωσόρισαν τους νέους επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στο «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών» και θα λάβουν επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring), στελέχη του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC και του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος- ΚΕΜΕΛ. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Give for Greece VI με χρηματοδότηση του IOCC και υλοποιείται τελευταία πέντε χρόνια από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», και με την εθελοντική στήριξη των μελών του ΚΕΜΕΛ.

Πέρα από τον επαγγελματικό εξοπλισμό που θα δωρίσει η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε 25 επιχειρήσεις, οι 11 εξ αυτών θα λάβουν και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring) από τα μέλη του ΚΕΜΕΛ. Έτσι, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» διοργάνωσε ημερίδα στην οποία οι εθελοντές-μέλη του ΚΕΜΕΛ ανέλυσαν τους τρόπους με τους οποίους θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις παρουσίασαν συνοπτικά το αντικείμενο της επιχείρησής τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τους τομείς στους οποίους επιθυμούν να λάβουν βοήθεια ενώ οι μέντορες, παρουσίασαν το πλαίσιο και τη μεθοδολογία συνεργασίας με τις επιχειρήσεις  για την επίτευξη των στόχων τους. Κάθε μέντορας θα αναλάβει την συμβουλευτική καθοδήγηση μιας μόνο επιχείρησης με σκοπό να συνδράμει στην ανάπτυξή της και στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Για το σκοπό αυτό, οι μέντορες θα συνεργαστούν με τις επιχειρήσεις για πέντε συνεχείς μήνες και θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στον χώρο της κάθε επιχείρησης.

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC, υλοποιεί το «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών» από το 2014 με δωρεά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring). Σε αυτά τα πέντε χρόνια, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» έχει ενισχύσει 84 επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, προσφέροντας παραγωγικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 1.302.517€. Παράλληλα, τα μέλη 19 αγροτικών συνεταιρισμών εκπαιδεύτηκαν στην ασφαλή διαχείριση τροφίμων, ενώ οι ιδιοκτήτες 15 μικρών επιχειρήσεων του αγρο-διατροφικού τομέα και των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών ενισχύθηκαν και με επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρα μέλη – μέντορες του ΚΕΜΕΛ.