Η Αποστολή στηρίζει 450 νεογέννητα στη Θράκη

Στον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέου προγράμματος για την στήριξη των  ζευγαριών που απέκτησαν παιδί μέσα στο 2017 στην ακριτική Θράκη προχωρά ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός « Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αυτή,  η δίχως εξαιρέσεις,  διανομή πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά πιλοτικά στον Έβρο με αφορμή και τις άγιες αυτές ημέρες των Χριστουγέννων. Συνολικά 450 νέοι γονείς  στην Αλεξανδρούπολη, την Σαμοθράκη, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα έλαβαν για τα βρέφη τους ( εγγεγραμμένα στα δημοτολόγια των περιοχών) δέματα με είδη βρεφικής διατροφής και υγιεινής.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της « Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας  η Θεία Γέννηση  σηματοδοτεί την  αγάπη, την ελπίδα, την αγνότητα και τη  θυσία γι αυτό επιλέξαμε την  έναρξη του προγράμματος παραμονές Χριστουγέννων προκειμένου νέα ζευγάρια να στηριχτούν κατά τις πρώτες ημέρες ζωής των παιδιών τους.

Επίσης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος  μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»  επισκέφθηκαν την Μαιευτική και Παιδιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. Έβρου, στις οποίες προσέφεραν κιβώτια βρεφικού υλικού ενώ επισκέφθηκαν και οικογένειες στα σπίτια τους.

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου και η Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική κ. Δ. Αδαμίδης  ευχαρίστησε  την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  και την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως  επισημαίνοντας ότι « το μέλλον της χώρας μας είναι η νέα γενιά, δηλαδή οι νέοι γονείς και τα παιδιά τους. Κάθε βοήθεια στα πρώτα βήματά τους αποτελεί επένδυση στο μέλλον. Οι Έλληνες έχουμε αντέξει πολλές σκληρές δοκιμασίες στο διάβα των αιώνων. Τις αντέξαμε χάρις στην ιστορία μας, που μας εμπνέει, χάρις στην πίστη μας, που μας ενθαρρύνει, χάρις στον μητρικό θηλασμό που μας θωρακίζει ‘’.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός  ανέφερε ότι  «η Εκκλησία με αυτή την δραστηριότητα ενισχύει τους νέους γονείς και τα νεογέννητα παιδιά τους, στηρίζει το θεσμό της οικογένειας και συμβάλλει στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, που δυστυχώς ολοένα αυξάνεται στις ακριτικές περιοχές».