Ηθοποιοί για μια μέρα

Παιδιά πρόσφυγες, που μαζί με τις οικογένειές τους εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους και ξεκίνησαν μια νέα ζωή στην Ελλάδα, μυήθηκαν στη «μαγεία» της θεατρικής τέχνης και για μία μέρα έγιναν «πρωταγωνιστές», ανεβαίνοντας στη σκηνή για τον πρώτο τους θεατρικό ρόλο.

Πρόκειται για προσφυγόπουλα ηλικίας 6-12 ετών από το εκπαιδευτικό κέντρο «ΑΠΟΣΤΟΛΗ για Πρόσφυγες και Μετανάστες» που συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση «Μην Τρομάζετε Τ’ Αηδόνι» στο θέατρο «Τόπος Αλλού».

Οι μικροί ηθοποιοί, που υποδύονταν ρόλους από το ζωϊκό βασίλειο, παρακολούθησαν στα θεατρικά εργαστήρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Αερόπλοιο» μαθήματα αφήγησης και αυτοσχεδιασμού και κατασκεύασαν τις χρωματιστές μάσκες τις οποίες φορούσαν επί σκηνές.

Το συγκεκριμένο θεατρικό παραμύθι προσεγγίζει με τρυφερό τρόπο ζητήματα όπως η φιλία, η διαφορετικότητα και ο σεβασμός στους συνανθρώπους μας, παραδίδοντας μέσα από τη θεατρική τέχνη ένα μάθημα ζωής για όλα τα παιδιά.

Ο κύκλος των θεατρικών εργαστηρίων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Give for Greece IV-V: Educational Activities for the Refugees and Migrants».