Ευγενική χορηγία της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας στην Κινητή Μονάδα Καρδίτσας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Με μια σημαντική δωρεά στηρίζει και ενισχύει έμπρακτα η 5η Υγειονομική Περιφέρεια το έργο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας που λειτουργεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στην Καρδίτσα. Το επιστημονικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρέλαβε συνολικά 2.000 χειρουργικές μάσκες μίας χρήσεως, 20 λίτρα αντισηπτικού τζελ και 2.000 τεμάχια γάντια νιτριλίου μίας χρήσεως, ευχαριστώντας από καρδιάς τους ανθρώπους της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την γενναιόδωρη προσφορά τους.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Φώτιο Σερέτη, για αυτή την ευγενική χορηγία τους στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας που λειτουργεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» από το 2009 στην Καρδίτσα. Δωρεές σαν και αυτές αποτελούν για μας ένα είδος «ανταμοιβής» και παράλληλα μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε ανιδιοτελώς το έργο μας».

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» λειτουργεί από το 2009, παρέχοντας υπηρεσίες σε άτομα με ψυχικές διαταραχές ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα χώρο συνεύρεσης, δημιουργίας και επικοινωνίας για όλους όσους χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη και ενίσχυση. Από το 2019 λειτουργεί εξίσου παιδοψυχιατρικό τμήμα. Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στελεχώνεται από δέκα επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, συμβουλευτικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε πάνω από 5.330 συνεδρίες ανά έτος.