Επίσκεψη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο «Καρέλλειο»

Την Ολοκληρωμένη Μονάδα Νόσου Alzheimer της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» επισκέφτηκαν οι υπεύθυνοι καθηγητές του Τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ο Δρ. Παναγιώτης Σιαπέρας,  OT, MRCOT, CPsychol  AFBPsS, η κ. Έλενα Γλυκί, Practice Placement Coordinator και η κ. Λίντα Ρέντον, academic link του Queen Margaret University της Αγγλίας.

Σκοπός της επίσκεψης τους στο «Καρέλλειο» ήταν η ενημέρωση και η ξενάγηση στους χώρους της δομής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την δράση και το έργο της στο πλαίσιο πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών Eργοθεραπείας του Κολλεγίου.

Παράλληλα, οι καθηγητές του Τμήματος Εργοθεραπείας συζητήσαν με το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου» θέματα που αφορούσαν τους τρόπους αντιμετώπισης της άνοιας στο εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας και τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με την Ελλάδα.

Οι καθηγητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ενθουσιάστηκαν από την πληρότητα της Μονάδας, όσον αφορά στο άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, τα θεραπευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται και τους χώρους ενώ τόνισαν πως το πλαίσιο είναι ιδανικό για την κλινική άσκηση των φοιτητών Εργοθεραπείας.