Επίσκεψη της SAPT HELLAS στο «Καρέλλειο»

Οι μικροί τετράποδοι φίλοι της SAPT HELLAS και οι εθελοντές της οργάνωσης επανήλθαν στο «Καρέλλειο». Οι τέσσερις χαριτωμένοι φίλοι του «Καρέλλειου», η «Μπίγκλα», η «Λιζέλ», η «Λουλού» και ο «Μέλης» κατάφεραν να κρατήσουν, για ακόμη μια φορά, υπέροχη συντροφιά στους ενοίκους και το προσωπικό της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία SAPT Hellas πραγματοποιεί θεραπευτικό πρόγραμμα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι η θεραπευτική επαφή με τα ζώα προσφέρει κοινωνική συναναστροφή και χαρά σε άτομα που είναι αποκλεισμένα από την κοινωνία. Η ομάδα της SAPT HELLAS, που αποτελείται από εθελοντές και μόνο, φροντίζουν και εκπαιδεύουν σκυλιά που είναι αδέσποτα. Όσα σκυλιά συμμετέχουν στο θεραπευτικό πρόγραμμα είναι ημίαιμα, πρώην αδέσποτα, υιοθετημένα από μέλη της, κτηνιατρικά ελεγμένα και εκπαιδευμένα για τα προγράμματα αυτά.
Η ομάδα της SAPT HELLAS πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις στην Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer & Συναφών Παθήσεων με σκοπό την βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης των ενοίκων και την κοινωνικοποίηση τους μέσω της εναλλακτικής αυτής θεραπείας.