Επίσκεψη στην «Αποστολή» του Αγγλικανού Επισκόπου Ευρώπης

Τα γραφεία του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Επίσκοπος Ευρώπης της Αγγλικανικής Εκκλησίας Ντέιβιντ Χαμίντ, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσημης επίσκεψης αντιπροσωπείας της ΜΚΟ στο Λονδίνο.

Ο Επίσκοπος Ντέιβιντ έγινε δεκτός από τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ κ.Κωνσταντίνο Δήμτσα και μετεφέρε τις ευχές του Αρχιεπισκοπου Καντουαρίας ενόψει των ημερών του Πάσχα. Ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προγράμματα που εφαρμόζει η «Αποστολή» στην προσπάθεια της να βοηθήσει τους πάσχοντες συνανθρώπους μας στην Ελλάδα.

Επίσης συζητήθηκε εκτενώς η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τρόποι ανθρωπιστικής παρέμβασης που πρέπει να σχεδιαστούν από τις Χριστιανικές Εκκλησίες.

Ο Αγγλικανός Επίσκοπος Ευρώπης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα φαινόμενα φτώχειας που παρουσιάζονται σε πολλές χώρες και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας.

Ο κ. Δήμτσας, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκυρία και την υποχρέωση να βοηθήσουν όλες οι Εκκλησίες για να μην μείνει στην αρχή του 21ου αιώνα κανένας άνθρωπος στην Ευρωπη χωρίς φαγητό, ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση. «Η ελληνική κρίση» , είπε ο κ. Δήμτσας, «είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δυστυχώς το ντόμινο που απειλεί την Ευρώπη τώρα ξεκίνησε και πολλοί φίλοι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στρουθοκαμηλίζουν χωρίς να βλέπουν το πραγματικό συμφέρον της Ε.Ε. και προσπαθούν, αφελώς να τιμωρήσουν τους Έλληνες σαν να είναι άτακτα παιδιά».

Τελος, εξετάστηκαν και θέματα συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και της πρόνοιας και συζητήθηκαν τρόποι κοινών δράσεων στους δύο αυτούς τομείς.