Ενημερωτική ομιλία με θέμα το άγχος από το Κέντρο Ημέρας Αργοστολίου

Ενημερωτική ομιλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Αργοστολίου με θέμα «Άγχος: Σύμμαχος ή εχθρός;». Το επιστημονικό προσωπικό της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» μίλησε για το άγχος που αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας μας και απασχολεί μικρούς και μεγάλους.

Η Βιργινία Καλοδίκη, Ψυχίατρος και Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Αργοστολίου, η Γεωργία Βρεττού, Κοινωνική Λειτουργός, η Δρ. Ελένη Φλέβα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος και η Ανδρεάνα Τσούτσουρα, Ψυχολόγος προσπάθησαν να δώσουν πολλές και διαφορετικές οπτικές, να γεννήσουν προβληματισμούς και να δώσουν νέες προοπτικές αντιμετώπισης. Ερωτήματα όπως: αν έχουν τα παιδιά άγχος, τι συναισθήματα κρύβει ο πανικός, πότε να ζητάμε την βοήθεια του ειδικού ψυχικής υγείας, πώς συνδέεται το άγχος με τις φοβίες και πώς αντιμετωπίζεται, είναι κάποια από αυτά που ανέλυσαν στην ενημερωτική εσπερίδα.

Σημαντικός στόχος της ομιλίας τους ήταν να δείξουν την δυσκολία που φέρνει στην ζωή μας το άγχος , ως αφορμή να κάνουμε την καθημερινότητα μας καλύτερη με την βοήθεια ενός ειδικού Ψυχικής Υγείας. Στο τέλος, απάντησαν στα ερωτήματα των παρευρισκόμενων και ακολούθησε συζήτηση.