Ενημερωτική Ομιλία από το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου Μητρόπολης

Σε συνέχεια της ενημέρωσης , από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Μητρόπολης, ενημερωτική ομιλία στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, με θέμα την «Ασφαλή πλοήγηση Παιδιών και Εφήβων στο Διαδίκτυο».

Αναγνωρίζοντας τη συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, η  κ Ιωάννα Χιώτη Κοινωνική Λειτουργός της Κινητής Μονάδας Καρδίτσας, θέλησε να ενημερώσει τους γονείς, τόσο για τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου και τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν οι ίδιοι και το παιδί τους κατά την πλοήγησή τους σε αυτό, όσο και για τα  «εργαλεία»  τα οποία βοηθούν τους γονείς να καθορίσουν, σε συνεργασία με το παιδί τους, τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιεί με ασφάλεια το διαδίκτυο. Κανείς μας πλέον δεν θα πρέπει να ξεχνάει πως το Internet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών.

Το διαδίκτυο μπορεί να έχει αρνητική επιρροή, αν δεν γίνεται σωστή χρήση. Για αυτό το λόγο, οι γονείς πρέπει να επαγρυπνούν και να εκπαιδεύουν ορθά τα παιδιά τους ώστε η πλοήγηση στο διαδίκτυο να γίνεται με ασφάλεια τόσο ως προς το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση όσο και σε σχέση με τα προσωπικά τους δεδομένα, τους ανθρώπους που γνωρίζουν διαδικτυακά, τις διαδικτυακές απάτες, κ.λπ. Επίσης  θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερο βάρος σε πιθανές ψυχολογικές επιπτώσεις από την υπερβολική χρήση του διαδικτύου που μπορεί να βλάψει τις κοινωνικές ικανότητες και την διαπροσωπική επικοινωνία ενός παιδιού.

Να διευκρινίσουμε πως το Επιστημονικό Προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας , μετά από παρακολούθηση και πιστοποίηση του Προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορά στη Κατάρτιση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας στο φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο Διαδίκτυο και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του, μπορεί να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία – ενημέρωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της Δομής 24410-22310 ή να έρχονται κατευθείαν σε επαφή με τους υπευθύνους στο χώρο της Μονάδας, Τρικάλων 183.