Ενημερωτικές δράσεις από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας

Το επιστημονικό προσωπικό της  Κινητής Μονάδας  Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας  του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  μετά από κάλεσμα του διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, πραγματοποίησε διαδραστική ομιλία σε μαθητές με θέμα τον Εθισμό στο Διαδίκτυο.

Draseis_Psychiki Ygeia_Karditsa2Αναγνωρίζοντας τη συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, η  κ Ειρήνη Στάμου, Ψυχολόγος και η κ Ιωάννα Χιώτη Κοινωνική Λειτουργός της Κινητής Μονάδας Καρδίτσας, θέλησαν  να ενημερώσουν τους μαθητές, για τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου, αλλά  και τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό λαμβάνοντας υπόψη πως το  Internet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. Το διαδίκτυο είναι η επανάσταση της εποχής μας. Μας εισάγει σ’ έναν «μαγικό» κόσμο απίστευτων δυνατοτήτων για ενημέρωση, επικοινωνία, ψυχαγωγία και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο που διευκολύνει τη ζωή μας. Ας μη ξεχνάμε όμως  πως το διαδίκτυο μπορεί να γίνει εθιστικό σε σημείο που ο χρήστης να μην μπορεί να «ξεκολλήσει» από τον Ηλεκτρονικό  Υπολογιστή. Είναι δύσκολο για ένα παιδί να καταλάβει ότι είναι εθισμένο στο διαδίκτυο για τον απλούστατο λόγο, ότι του φαίνεται απολύτως φυσιολογικό να ασχολείται με αυτό, επειδή αυτή είναι η κυριότερη δραστηριότητα των παιδιών στις μέρες μας και θα εξακολουθήσει να είναι για πολλά ακόμη χρόνια. Στην εποχή μας θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το διαδίκτυο και να βρούμε έναν τρόπο να το ελέγχουμε και όχι να μας ελέγχει αυτό.

Το Επιστημονικό Προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας , μετά από παρακολούθηση και πιστοποίηση του Προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορά στη Κατάρτιση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας στο φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο Διαδίκτυο και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του, μπορεί να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία – ενημέρωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της Δομής 24410-22310 ή να έρχονται κατευθείαν σε επαφή με τους υπευθύνους στο χώρο της Μονάδας, Τρικάλων 183.