Εκστρατεία ενημέρωσης από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης μέσω ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη βοήθεια του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου και τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.  Σε εφαρμογή του Μνημονίου Συναντίληψης & Συνεργασίας που υπεγράφη στις  14 Απριλίου 2011 από το Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υλοποιείται  η δράση ενημέρωσης των πολιτών της πρωτεύουσας σε περισσότερους από 30 Ιερούς Ναούς. Το υλικό που θα διανεμηθεί από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  αφορά οδηγίες αυτοπροστασίας από καταστροφές όπως δασικές πυρκαγιές, σεισμοί,  κατολισθήσεις, καταιγίδες, καύσωνα κ.λ.π.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από μια σύγχρονη  έκδοση να ενημερωθούν  για την προστασία από φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους.  Στο υλικό που θα διανεμηθεί περιέχονται  όλοι οι τύποι κινδύνων που πλήττουν τη χώρα μας.

Σκοπός της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»  και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  η γνώση, η πρόληψη και η προετοιμασία έναντι των κινδύνων, η κατάστρωση σχεδίου έκτακτης ανάγκης και η αντίδραση κατά τη διάρκεια ενός φαινομένου.  Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κι ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  θα κρατούν με από κοινού ενέργειες πάντα και παντού ενημερωμένο τον πολίτη και θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα  με όλες τους τις δυνάμεις να διαφυλάξουν την ζωή του και την περιουσία του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης ευχαρίστησε  τον Γενικό Διευθυντή της  «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, για τη υλοποίηση και  την έμπρακτη δράση της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Χαρακτηριστικά δήλωσε την εμπιστοσύνη της Γενικής Γραμματείας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο που κάθε του κίνηση είναι πράξη  αγάπης, αρωγής και συνεχούς υποστήριξης για τον συνάνθρωπό μας.