Το «μεγαλύτερο μάθημα του κόσμου» στο ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ ΚΔΑΠ Μοσχάτου

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (World’s Largest Lesson) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, στο ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ ΚΔΑΠ Μοσχάτου της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ταυτόχρονα με άλλα Σχολεία, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς , Στέγες Προστασίας Ανηλίκων και Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων,  στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Μέσα σε λίγες ώρες, περισσότερα από 750 παιδιά και νέοι διδάχθηκαν ταυτόχρονα, τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης κι έμαθαν πως έχουν τη δύναμη να λάβουν δράση για να γίνουν η γενιά που θα αλλάξει τον κόσμο.

Περισσότεροι από 400 εθελοντές από 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου, ήρθαν στην Ελλάδα κι έγιναν πρεσβευτές και δάσκαλοι της διαφορετικότητας και της ελπίδας, ως ενεργοί πολίτες του κόσμου.

Το Youth 4 Global Goals είναι μια πρωτοβουλία της AIESEC και στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.  Επίκεντρο του μαθήματος της 21ης Μαρτίου, ήταν ο Στόχος 13 για τη Δράση και το Κλίμα. Ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας, φύλλου ή ιστορίας ζωής, όλοι έχουμε το ίδιο σπίτι, τη Γη.

Τα παιδιά του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ ΚΔΑΠ, παράλληλα με τα 750 παιδιά και τους 400 εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση, δεσμεύτηκαν να  δράσουν μαζί για το περιβάλλον, ως η τελευταία γενιά που μπορεί να Σώσει τον Πλανήτη από την Κλιματική Αλλαγή.