Εκδηλώσεις αφήγησης παραμυθιού και βιωματικού εργαστηρίου από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Νεάπολης και Χίου

Μια εκδήλωση με αφήγηση παραμυθιού σε μικρά παιδιά και ένα βιωματικό εργαστήριο που μας μαθαίνει πώς λειτουργεί το σώμα μας διοργάνωσαν το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Νεάπολης και Χίου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο, η   λογοθεραπεύτρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Νεάπολης, κ. Αναστασία Γρηγοράκη έκανε αφήγηση του παραμυθιού «Τα λόγια δεν είναι για να πληγώνουμε» με σκοπό να διδάξει στα παιδιά τους διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας. Τα παιδιά, μετά την ανάγνωση του παραμυθιού, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με την λογοθεραπεύτρια και να συνειδητοποιήσουν την δύναμη της λέξης «συγγνώμη». Στο τέλος, το κάθε παιδί κατασκεύασε ένα βάζο με τις λέξεις που του δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και ένα βάζο με τις λέξεις που του δημιουργούν θετικά συναισθήματα.

Ο εργοθεραπευτής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χίου, κ. Θωμάς Αλαίσκας, παρουσίασε το βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Το σώμα ως παιχνίδι». Το εργαστήριο είχε ως κύριο στόχο να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο το αισθητικοκινητικό παιχνίδι μπορεί να γίνει ωφέλιμο για την ανάπτυξη και την βελτίωση των κοινωνικών, συναισθηματικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων του καθενός. Μετά την παρουσίαση καθώς και την μικρή ανάλυση των παροχών που προσφέρει το Κέντρο Ημέρας Χίου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα του βιωματικού εργαστηρίου και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για επιπλέον παρουσιάσεις και συνεργασίες. Το επόμενο βιωματικό εργαστήριο του Κέντρου Ημέρας Χίου προγραμματίζεται μέσα στο επόμενο τετράμηνο.