Δωρεάν Τεστ Μνήμης από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Το επιστημονικό προσωπικό της  Κινητής Μονάδας  Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας  του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Παλαιοκκλησίου του Δήμου Καρδίτσας και του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, στα πλαίσια «Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Κοινού για την Άνοια», πραγματοποίησε  στο Περιφερειακό Ιατρείο του Παλαιοκκλησίου Καρδίτσας δωρεάν Τεστ Μνήμης.

Συγκεκριμένα οι Αναγνωστοπούλου Όλγα και Στάμου Ειρήνη, Ψυχολόγοι της Κινητής Μονάδας Ψυχικής  Υγείας  Καρδίτσας, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ανίχνευσης περιστατικών στους  κατοίκους του Παλαιοκκλησίου , πραγματοποίησαν  δωρεάν Τεστ Μνήμης. Οι κάτοικοι του χωριού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό της Κινητής Μονάδας καθώς η ανταπόκριση τους υπήρξε μεγάλη.

H Άνοια αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ιατρικές και κοινωνικές προκλήσεις στην εποχή μας, δεν είναι μια μεμονωμένη πάθηση αλλά ένα σύνδρομο, ένα σύνολο συμπτωμάτων και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση στις διανοητικές και κοινωνικές ικανότητες σε βαθμό που επηρεάζεται η καθημερινή λειτουργικότητα ενός ατόμου. Είναι διαπιστωμένο ότι η παροχή φροντίδας είναι μία πηγή έντονου στρες για την οικογένεια του ανθρώπου με άνοια. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι οικογένειες χρονίως πασχόντων έρχονται αντιμέτωπες με πολλά προβλήματα που αφορούν τον τρόπο ζωής τους και τις ισορροπίες μέσα στην οικογένεια. Το συναισθηματικό, σωματικό, κοινωνικό και οικονομικό φορτίο είναι πολλές φορές δυσβάσταχτο. Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η υποστήριξη της οικογένειας του ασθενούς.

Να υπενθυμίσουμε πως στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, που βρίσκεται στη Τρικάλων 183, μπορείτε καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00 το πρωί  με 5:00 το απόγευμα να προγραμματίσετε το ραντεβού σας στο τηλέφωνο 24410-22310 και να κάνετε Τεστ Μνήμης ΔΩΡΕΑΝ.