Διοργάνωση εκδηλώσεων για γονείς από το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης

Ομιλίες και εκδηλώσεις για γονείς διοργάνωσε το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ». Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου, το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης διοργάνωσε εκδήλωση για γονείς σχετικά με την λογοθεραπεία στις περιοχές Κριτσά, Νεάπολη και Άγιο Νικόλαο. Η λογοθεραπεύτρια του Κέντρου Ημέρας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», Αναστασία Γρηγοράκη, μίλησε για τις δυσκολίες στο λόγο και το ρόλο του λογοθεραπευτή. Επίσης, ανάλογη ομιλία πραγματοποιήθηκε και στο νηπιαγωγείο του Σεισίου όπου η λογοθεραπεύτρια του Κέντρου ανέλυσε το παραπάνω θέμα στους γονείς.

Επιπλέον, ομιλία με θέμα «Ο ρόλος του πατέρα στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού» έλαβε χώρα στον παιδικό σταθμό Σεραφίνο από την ψυχολόγο του Κέντρου Ημέρας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», Πόπη Αποστολάκη. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη από τους γονείς των παιδιών οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα επί του θέματος όπου απαντήθηκαν μέσω της συζήτησης.

Τέλος, στην εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Λειτουργία και Οργάνωση πολύ-αισθητηριακών χώρων», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Παραρτήματος ΑμεΑ Λασιθίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε και το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης. Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρουσιάσει μια ολιστική προσέγγιση του τρόπου λειτουργίας των πολύ-αισθητηριακών χώρων καθώς επίσης να γίνει γνωστή στις υπηρεσίες η αίθουσα snoozelen που υπάρχει ήδη στο παράρτημα ΑμέΑ Λασιθίου.