Ανθρωπιστική βοήθεια 120 τόνων από την Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας στην «Αποστολή» και σε Ιερές Μητροπόλεις

Ανθρωπιστική βοήθεια 120 τόνων σε τρόφιμα στην «Αποστολή» και σε Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος παραδόθηκε σήμερα στον Ασπρόπυργο από την Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Επικεφαλής του κλιμακίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ως Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Ανθρωπιστικών Θεμάτων της Εκκλησίας της Κύπρου, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής π. Θεόδωρο Στυλιανού, τον Διευθυντή του Γραφείου Μητροπολίτου Κύκκου π. Παρασκευά Παπαμιχαήλ, τον Διευθυντή του Γραφείου Θρησκευτικής Διαφωτίσεως της Ι.Μ. Κύκκου κ. Νικόλαο Νικολαΐδη και τον κ. Χριστόδουλο Χαραλάμπους, παρέδωσε συγκεκριμένα 12 τόνους τροφίμων στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και οι υπόλοιπες ποσότητες τροφίμων διατέθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στην Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου και στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Το παρόν στην ανθρωπιστική βοήθεια έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για τη συνεχή υποστήριξη και αρωγή με σκοπό τη διευκόλυνση και ικανοποίηση των αναγκών ευπαθών ομάδων και ελληνικών οικογενειών που υποφέρουν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει ξηρά τροφή που αποτελείται από όσπρια, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ρύζι, γάλα μακράς διαρκείας, δημητριακά κ.λ.π., προς ενίσχυση των συσσίτιων της «Αποστολής» και των Ιερών Μητροπόλεων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ησαΐας ανέφερε ότι «Η Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας αποφάσισε να οργανώσει στη μητροπολιτική της περιφέρεια μία μεγάλη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για να στηρίξει τους σκοπούς της «Αποστολής» και των Ιερών Μητροπόλεων. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου κ. Νικηφόρου, να συγκεντρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα αρκετοί τόνοι τροφίμων σε μια προσπάθεια των ενοριακών κέντρων όπου και του ιδίου προσωπικά συμπληρώνοντας με αγορά 100 επιπλέον τόνους τροφίμων. Είναι ιδιαίτερη χαρά που παραδώσαμε σήμερα την ανθρωπιστική βοήθεια εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και μετά τη συνάντηση μας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο μεταφέραμε τους χαιρετισμούς του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Νικηφόρου αλλά και τα αισθήματα ολόκληρου του ελληνικού και κυπριακού λαού. Οι πρωτοβουλίες για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας θα συνεχίσουν και ήδη γι’ αυτό το σκοπό όλες οι Ιερές Μητροπόλεις της Κύπρου διεκπεραιώνουν τους δικούς τους εράνους».