Έναρξη του προγράμματος « Η Αποστολή στους Πολύτεκνους»

Σήμερα στις 12:00 στο προαύλιο χώρο της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΠΑ), ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Αποστολή στους Πολύτεκνους» που υλοποιεί ο φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.

260 πολύτεκνες οικογένειες αποτελούμενες από 1.480 άτομα (561 γονείς και 961 παιδιά), παρέλαβαν δέματα αγάπης με τρόφιμα με σκοπό την κάλυψη βασικών αναγκών τους και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους. Από το πρωί υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση στον αποθηκευτικό χώρο της ΕΠΑ, για τη σειρά προτεραιότητας από πολύτεκνες οικογένειες ώστε να παραλάβουν την ανθρωπιστική βοήθεια από το κλιμάκιο «Αποστολής».

Το παρόν έδωσε ο Γενικός Διευθυντής της « Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και από την πλευρά της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών ο Διευθυντής κ. Χαράλαμπος Παύλος , οι οποίοι συνομίλησαν με τον κόσμο και διευκόλυναν την εξυπηρέτηση τους δίνοντας κάθε πληροφορία για τον τρόπο παραλαβής των τροφίμων.

Ο κ. Δήμτσας μιλώντας στους πολύτεκνους ανέφερε: « Ξεκινάμε σήμερα την εφαρμογή του προγράμματος ΄΄Η Αποστολή στους Πολύτεκνους΄΄ υιοθετώντας τις ανάγκες τους, καλύπτοντας τις ελλείψεις τους και παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια στο ελληνικό νοικοκυριό της πολύτεκνης οικογένειας. Είναι απερίγραπτο ν’ αντικρίζεις τα βλέμματα τόσων συνανθρώπων μας που προσδοκούν τη συμπαράσταση και συνάμα σε αγκαλιάζουν με την ικανοποίηση και την ανακούφιση που εισπράττουν από την προσπάθεια αυτή. Θα συνεχίσουμε με δεδομένη τη θέληση και την αποφασιστικότητα μας, η πολύτεκνη οικογένεια ν΄ενισχυθεί και να βοηθηθεί στον καθημερινό της αγώνα. Αυτή είναι η εντολή του Αρχιεπισκόπου μας, όπου μέσα από την πρωτοβουλία της «Αποστολής» πραγματώνεται, αποκτά διαστάσεις ειλικρινούς προσφοράς και ανοίγει την αγκαλιά της στις πολύτεκνες οικογένειες με τα προστατευόμενα μέλη τους».

Άξιο αναφοράς είναι ότι κάθε πολύτεκνη οικογένεια ενισχύεται με επαρκείς ποσότητες τροφίμων με γνώμονα τον αριθμό των προστατευόμενων μελών ώστε να υπάρχει ουσιαστική ανταπόκριση καλύπτοντας μεγάλο μέρος των αναγκών τους σε μηνιαία βάση.