Έμπρακτη στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στα παιδιά των Φυλακών Ανηλίκων στον Αυλώνα

Φάρμακα πρώτης ανάγκης και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό παρέδωσε χτες ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης στις Φυλακές Ανηλίκων στον Αυλώνα για τις ανάγκες των κρατούμενων παιδιών και εφήβων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος επανειλημμένα έδειξε την αμέριστη συμπαράσταση του στα παιδιά των Φυλακών Αυλώνα και σήμερα για ακόμη μία φορά προσέφερε ρούχα και κομοδίνα για τις ανάγκες ένδυσης και διαβίωσης αντίστοιχα, καθώς και μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ για τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

«Σε ένα κράτος που δεν μπορεί, είμαστε κοντά στα παιδιά που μας χρειάζονται, όχι για να αντικαταστήσουμε το κράτος, αλλά για να δώσουμε σε αυτή τη νέα γενιά μια δεύτερη ευκαιρία ζωής. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους για να ζουν ανθρώπινα και υγιεινά ως την αποφυλάκισή τους. Και ας μην ξεχνούμε ότι η φυλάκιση αυτών των παιδιών δεν εξαρτάται από τη βούλησή τους, αλλά τις περισσότερες φορές από περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρέασαν καταλυτικά τη διαβίωση και την επιβίωσή τους. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους», τόνισε από τις φυλακές ο Πρόεδρος του Ιατρικός Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Πατούλης.

Με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι κοντά σε όλες τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και προσπαθεί καθημερινά με 228 εθελοντές γιατρούς να διασφαλίσει την υγεία χιλιάδων παιδιών παραμελημένων και ανασφάλιστων. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινάει το Σεπτέμβριο Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού σε 5 σταθμούς της Αττικής, κατά την οποία προβλέπεται να καλυφθούν και οι εμβολιαστικές ανάγκες των φυλακισμένων παιδιών στον Αυλώνα.