Σεμινάρια για την άνοια από το «Καρέλλειο – Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου, σχετικά με την άνοια, την νόσο Alzheimer και άλλες συναφές παθήσεις, το «Καρέλλειο – Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει μια σειρά σεμιναρίων τα οποία θα διαρκέσουν ένα μήνα και στα οποία θα αναφερθούν και θα αναλυθούν θέματα χρήσιμα προς φροντιστές ατόμων με άνοια, εθελοντές, επαγγελματίες υγείας, φοιτητές, αλλά και προς ανθρώπους που θέλουν να έχουν μια σφαιρική εικόνα των παθήσεων που μαστίζει την τρίτη ηλικία.
Πιο συγκεκριμένα, ο σεμιναριακός κύκλος θα λάβει χώρα στην αίθουσα πνευματικού κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, στην πλατεία Χαλανδρίου. Το επιστημονικό προσωπικό του Καρελλείου θα ενημερώσει εκτενώς το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την άνοια και την νόσο Alzheimer, τις μεθόδους προσέγγισης και διαχείρισης των ασθενών, καθώς και για τα κινητικά προβλήματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια της νόσου.

Εν κατακλείδι, η επιμόρφωση σχετικά με την νόσο μας αφορά όλους, δεδομένου της αυξανόμενης συχνότητας εμφάνισης της νόσου της άνοιας.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017
18:00–19:30
«Τι είναι άνοια και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτή»
Ανδρέας Ζαχαριάδης, Ψυχίατρος

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017
18:00–19:30
«Η λειτουργία της μνήμης και η άνοια: πρόληψη, μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, διαχείριση συναισθημάτων.»
Ηλιάνα Χρυσικάκου, Ψυχολόγος

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017
18:00–19:30
«Δραστηριότητες Καθημερινής Ζωής σε ηλικιωμένους με άνοια.»
Φ.Ασπρίδης, Εργοθεραπευτής

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017
18:00–19:30
«Τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας, η φροντίδα και τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.»
Κ. Βακουφάρης, Κοινωνικός Λειτουργός

 

Alzheimer_Seminaria_Anoia