Μαθητές του Σχολείου της Αμερικανικής Παροικίας ACS Athens στο «Καρέλλειο»

Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ του Καρέλλειου-Μονάδας Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Σχολείου της Αμερικανικής Παροικίας ACS Athens, μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δομή μας.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους της Μονάδας, γνώρισαν τους επωφελούμενους του Οικοτροφείου, τραγούδησαν μαζί τους κατά την διάρκεια της μουσικοθεραπείας και στη συνέχεια παρακολούθησαν τα προγράμματα ψυχοκινητικής αγωγής, εργοθεραπείας και φυσικοθεραπείας του Κέντρου Ημέρας. Εν συνεχεία, συζήτησαν με το επιστημονικό προσωπικό και ενημερώθηκαν για το ημερήσιο πρόγραμμα που ακολουθούν οι επωφελούμενοι της Μονάδας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα, όπου θα μας επισκεφτούν άλλες τάξεις του σχολείου. Ο στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να μπορέσουν τα μικρά παιδιά να συνηθίσουν την εικόνα μεγαλύτερων ανθρώπων, να συμβιβαστούν με τη διαφορετικότητα, να αποδεχτούν τα άτομα με άνοια και να μη φοβούνται τα ηλικιωμένα άτομα. Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ηλικιωμένους.

Παρά την προχωρημένη ηλικία τους, δε διστάζουν να παίξουν, να τραγουδήσουν και να χαρούν με τα παιδιά, που θα μπορούσαν, άλλωστε, να είναι εγγόνια τους. Η συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα αύξησε την αυτοεκτίμηση τους και ένιωσαν πως έχουν και πάλι αξία. Τους δόθηκε η ευκαιρία να μεταδώσουν κάποιες από τις γνώσεις τους και η ευκαιρία να υπάρξουν πρότυπα για τους νέους ανθρώπους.