«Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» και φέτος η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με τον Μασούτη!

Ένα νέο πρόγραμμα στήριξης χιλιάδων οικογενειών, που επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η εταιρεία «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.»

Στο πρόγραμμα «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» ενώνουν τις δυνάμεις τους, για δεύτερη χρονιά, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και η εταιρεία «Διαμάντης Μασούτης Α.Ε», με στόχο την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα και την αρωγή συνανθρώπων μας που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Σε συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος  με τον κ. Ιωάννη Μασούτη, παρουσία του Πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βολιώτη, του Γενικού Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα, της υπεύθυνης Βόρειας Ελλάδας  της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κας Όλγας Παπαχαρίτου, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιωάννη Μασούτη για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που μια δυναμική ελληνική εταιρεία στέκεται στο πλευρό της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ». «Ευχαριστούμε πολύ για τη συγκινητική προσφορά σας που μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον. Ελπίζουμε και άλλοι να ακολουθήσουν το λαμπρό σας παράδειγμα για να στηρίξουμε όλοι μαζί τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τη σκληρή και μακρόχρονη οικονομική κρίση η οποία πλήττει την πατρίδα μας», είπε ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», εξέφρασε την βαθιά του ευγνωμοσύνη για την πρωτοβουλία της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» η οποία, όπως τόνισε «είναι μια μεγάλη αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνδράμει την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. Εύχομαι το παράδειγμα της οικογένειας Μασούτη να βρει και άλλους μιμητές».

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς που βρισκόμαστε δίπλα σας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ενώνουμε πάλι τις δυνάμεις μας για αυτόν τον μεγάλο, βαθιά ανθρωπιστικό και εθνικό σκοπό. Η επέκταση της εταιρείας μας το τελευταίο διάστημα και στην Αττική μάς ανοίγει νέους ορίζοντες συνεισφοράς και συνεργασίας με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»,  είπε ο κ. Ιωάννης Μασούτης και τόνισε «η εταιρεία μας εμπιστεύεται απόλυτα το έργο που επιτελεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και συνεχίζουμε το πρόγραμμα παροχής τροφίμων «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» για ευάλωτες οικογένειες, ενώ ήδη σχεδιάζουμε από κοινού προγράμματα και σε άλλους ευαίσθητους τομείς όπως είναι της Υγείας, της Εκπαίδευσης κ.α.».

Η σημαντική στρατηγική συνεργασία της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» ξεκίνησε το 2017 με τη διανομή 1.040 δεμάτων με τρόφιμα, μηνιαίως, σε οικογένειες στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμότειχου, της Ορεστιάδας, των Ιωαννίνων και της Χαλκίδας, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Μητροπόλεις. Μέχρι το τέλος της χρονιάς είχαν διανεμηθεί περισσότερα από 12.000 δέματα, ενώ το πρόγραμμα επεκτάθηκε στη Σαμοθράκη και στις Φέρες.

Στόχος για το 2018 είναι όχι μόνο η χρονική αλλά και η γεωγραφική επέκταση του προγράμματος με την προσθήκη νέων πόλεων και περιοχών όπως η Αττική, η Λάρισα και η Κομοτηνή. Η επιλογή των επωφελούμενων γίνεται αποκλειστικά από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», επί τη βάσει της μεθοδολογίας μοριοδότησης που ακολουθεί στα κριτήρια επιλογής των επωφελούμενων.