Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλευρό των ανήλικων προσφύγων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Τον ξενώνα «Εστία», του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που έχει γίνει πραγματικό σπίτι για είκοσι ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες, επισκέφθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών, κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο τέως Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μπαλάφας, η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, κ. Αγγελική Λεβέντη.

Η οικογένεια της «Εστίας», το προσωπικό και τα παιδιά που φιλοξενούνται,  ήταν εκεί για να τους παρουσιάσουν το έργο που επιτελεί καθημερινά ο ξενώνας, το οποίο βασίζεται στοσεβασμό της διαφορετικότητας και στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, να σταθεί η Εκκλησία και η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» πλάι σε παιδιά που έφτασαν στην Ελλάδα, μόνα και απροστάτευτα, διασχίζοντας χιλιάδες χιλιόμετρα.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Συμεών, συνομίλησε με τα παιδιά που έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα και αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς τους. «Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω, και εκ μέρους του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, την «Εστία» και όλους τους ανθρώπους της για το σημαντικό έργο που φέρνουν εις πέρας καθημερινά. Σας θαυμάζω για την θαλπωρή και την αγκαλιά που προσφέρετε καθημερινά σε αυτά τα παιδιά», είπε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών, κ. Συμεών, ευχαριστώντας προσωπικά και τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, Γενικό Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», για το συνολικό έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο τέως Υφυπουργός ΜεταναστευτικήςΠολιτικής και βουλευτής Σύριζα Β΄ Αθηνών κ. Γιάννης Μπαλάφας, τόνισε πως η Εκκλησία στάθηκε από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής κρίσης στο πλευρό των συνανθρώπων μας και των ανήλικων παιδιών, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας. «Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο που όλοι εσείς εδώ στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» έχετε καταφέρει να περάσετε το μήνυμα «Αγάπη χωρίς ταμπέλες», συμπλήρωσε ο κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος συνομίλησε με το προσωπικό της «Εστίας» και με τα παιδιά, ακούγοντας με προσοχή τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Η δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου, κ. Μαρία Ανδρούτσου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, κ. Αγγελική Λεβέντη ανέφεραν πόσο σπουδαίο είναι το έργο που τελεί η «Εστία» για τα παιδιά που έχουν ανάγκη μια πραγματική οικογένεια και διαβεβαίωσαν ότι θα συνδράμουν το έργο του ξενώνα με κάθε δυνατό τρόπο.

Η Υπεύθυνη Προγραμμάτων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Βάσι Λεοντάρη εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα ευχαρίστησε τους επισκέπτες, ενώ τα παιδιά τους μοίρασαν μικρά-συμβολικά δώρα που είχαν φτιάξει. «Σας καταθέτω τον σεβασμό μου και δεσμεύομαι για την επόμενη συνάντησή μας», δήλωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών, κ. Συμεών, χαιρετώντας τα παιδιά.

Η «Εστία», ο ξενώνας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» έχει φιλοξενήσει από το 2011 πάνω από 400 απροστάτευτα προσφυγόπουλα.

Φωτογραφίες: Τηλέμαχος Παππάς