Η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” και το Καρέλλειο στην Αστυπάλαια

Το νησί της Αστυπάλαιας ήταν ο επόμενος σταθμός στην πανελλήνια  εκστατεία που διοργανώνει το “ΚΑΡΕΛΛΕΙΟ” -Μονάδα Alzheimer, η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” και η εταιρεία ΜΕΓΑ.

Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία για την άνοια και χορήγησε δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.

«Είναι ο τρίτος χρόνος αυτής της πρωτοβουλίας απο την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” και την εταιρεία ΜΕΓΑ. Μέχρι σήμερα έχουμε εξετάσει και ενημερώσει για την άνοια και τη νόσο Alzheimer περισσότερα από 5000 άτομα», είπε ο διευθυντής της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Η διευθύντρια της Μονάδας κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου σημείωσε ότι: «Η πρόληψη μέσω των τεστ μνήμης για τα άτομα άνω των 60 ετών και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου Alzheimer είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του. Μέσω αυτής μπορούν να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων και να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους. Ειδικά στα νησιά που υπάρχει ακόμα πολύ έντονα το στίγμα γύρω από την άνοια είναι πολύ σημαντικό να γίνονται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από επαγγελματίες ψυχικής υγείας».

Η εκστρατεία συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδος.