Έμαθαν για τον ελληνικό πολιτισμό περπατώντας στα ιστορικά σοκάκια της Αθήνας

Οι μαθητές του Εκπαιδευτικού Κέντρου “ΑΠΟΣΤΟΛΗ για πρόσφυγες και μετανάστες” περιηγήθηκαν στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας καθώς και στην Κεντρική Αγορά, για να γνωρίσουν καλύτερα ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και τον ελληνικό πολιτισμό.

Οι άνθρωποι, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να περπατήσουν χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν με ασφάλεια στην Ελλάδα ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της Αθήνας, συνομίλησαν με πλανώδιους, αγόρασαν φρούτα και έκαναν την βόλτα που κάνουν εκαντοτάδες χιλιάδες τουρίστες στην Πλάκα και το Μοναστηράκι κάθε χρόνο.

Οι μαθητές του Εκπαιδευτικού Κέντρου της “ΑΠΟΣΟΛΗΣ” προέρχονται κυρίως από το Ιράν και το Αφγανιστάν. Αυτή η βόλτα τους στο κέντρο έγινε για να εξοικοιωθούν με την ελληνική γλώσσα στο πλαίσιο του προγράμματος  “Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης”.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο “ΑΠΟΣΤΟΛΗ για Πρόσφυγες και Μετανάστες”,  που προσφέρει προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης σε παιδιά πρόσφυγες και μαθήματα γλωσσών και ενδυνάμωσης σε ενήλικες πρόσφυγες, χρηματοδοτείται το 2018 στο πλαίσιο του προγράμματος “Give for Greece IV-V: Educational Activities for the Refugees and Migrants”.